12 Mayıs 2020 Salı

Sohbet odaları

Sohbet Odaları

Daha çok sohbet odası olarak bilinen sohbet odaları, insanların metin, ses ve video ile sohbet etmek için çevrimiçi buluştukları sanal yerlerdir. Sohbet odaları internetin ilk günlerinden beri popüler olmuştur ve popülariteleri zaman içinde azalmamıştır.

Yaşamın her kesiminden insanlar sohbet odalarını konuşmak, şaka yapmak, deneyimlerini paylaşmak, fikir alışverişi yapmak, fikir alışverişinde bulunmak ya da sadece birbirlerini tanımaktan hoşlanıyor. Sohbet odaları, mesaj gönderdiğiniz ve hemen yanıtlar alacağınız interaktif bülten panoları gibidir. Buna ek olarak, sohbet odaları genellikle sohbetçilerin özel bir alandaki biriyle açık bir şekilde konuşmalarını sağlayan özel mesajlaşma özellikleri ile donatılmıştır.

Web kameralarının icadı kesinlikle sohbet alışkanlıkları üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Sohbetin ilk günlerinde, kısa mesajların değiş tokuş edilmesi gerektiğinde, sohbet artık sohbetçilerin sadece metin değil aynı zamanda ses ve video alışverişinde bulunduğu bir multimedya deneyimidir. Diğer sohbetçilerle sesli görüşme yapmak için bir mikrofon kullanabilir ve görüntülü sohbet etmek için bir web kamerası da kullanabilirsiniz. Aslında, bazı insanlar yazmayı bile rahatsız etmez, sadece web kameralarında konuşur ve yayın yaparlar; basit metin sohbet oturumları yerine video konferansları var.

En popüler sohbet
En popüler sohbet odalarından bazıları Yahoo ve Goolge Online gibi büyük İnternet şirketleri tarafından sunulmaktadır. Yahoo Chat, birçok İnternet sohbetçisinin en popüler sohbet yeriydi. Ne yazık ki, başarısından dolayı, aynı zamanda spam gönderenler ve bot yaratıcıları için de önemli bir hedefti - Botlar, spam odalarını spamlamak için kullanılan bilgisayar programlarıdır, genellikle erkek kullanıcıları tıklamaya ikna etmek için kadın takma adlar kullanırlar. yetişkinlere yönelik sitelere bağlantılarda. -Yahoo sohbet odaları, web'de bulunan birçok ücretsiz sohbet odası gibi pedofiller tarafından da kullanıldı. Günümüzde, spam yapanların ve cinsel yırtıcıların kötüye kullanımını önlemek için Yahoo sohbetine birçok kısıtlama eklenmiştir. AIM sohbet odaları da mevcuttur ve özellikle Amerika'da yaşayan insanlar arasında hala oldukça popülerdir. Google ayrıca Lively ile 3B bir ortamda sohbet odaları sunmaktadır. Google Lively odaları diğer sitelere eklenebilir ve bu siteleri ziyaret eden kişiler odalara girip sohbet edebilir. Sosyal ağ siteleri, kullanıcılarının sohbet odalarına katılmasına da izin verir. Myspace, çevrimiçi kullanıcılar ve çevrimiçi olarak diğer Myspace kullanıcılarıyla sohbet edebilecekleri çevrimiçi sohbet odalarına sahiptir. ICQ gibi bazı "eski" sitelerin de sohbet odaları vardır, ancak rekabet edecekleri diğer sohbet odaları olduğu kadar popüler değildirler.



Tabii ki, büyük internet şirketleri ücretsiz sohbet odaları sunan tek kişi değil, aslında daha az bilinen birçok sitede sohbet odaları bulacaksınız. Ana sohbet odaları ve diğer sohbet odaları arasındaki fark elbette bulacağınız kullanıcı sayısıdır. Genellikle, Yahoo ve AIM sohbet odalarında her zaman birçok kullanıcı bulunur ve sohbet edilir. Google Lively daha yeni bir sitedir, bu yüzden henüz Yahoo gibi kedi devlerinin ivme kazanamamıştır.

                                                         .Yetişkin sohbet
 .Yetişkinler Chat
.Mobile Sohbet
.Canlı Sohbet


Yahoo sohbet odaları gibi bazı sohbet odaları, kullanıcının yalnızca Yahoo'ya katılmasını değil, aynı zamanda bilgisayarlarına da yazılım yüklemesini gerektirir. AIM sohbet odaları gibi diğer sohbet odaları kullanıcı kaydı gerektirir, ancak tamamen web tabanlıdır ve herhangi bir yazılım yüklemesi gerektirmez. Herhangi bir kayıt gerektirmeyen sohbet odaları da vardır, kullanıcı sadece bir takma ad seçer ve sohbet odasına girer.

Birçok sohbet odası ücretsiz ve oda yaş sınırına girme veya siteye katılma kriterlerini karşılayan herkes tarafından erişilebilir olsa da, diğerlerine yalnızca kullanıcı ödeme yaptığında erişilebilir giderler. Gerçekten de ücretli sohbet odaları da mevcuttur. Genellikle ücretli sohbet odaları, küçük bir grup insana ayrılmış olan sohbet odalarıdır. Çok sık tanışma sitelerinde ücretli sohbet odaları bulacaksınız. Bazı ücretli sohbet odaları, ücretli bir siteye üyelik paketinin bir parçası olarak sunulur. Bazen bu ücretli sohbet odaları, ödeme yapmayan üyelere sınırlı erişime de izin verir.

Günümüzde herkes, web sayfalarına birkaç satır kod ekleyerek kendi ücretsiz sohbet odalarını oluşturabilir. Birçok kişi sosyal paylaşım sitelerinde veya bloglarında profillerine tartışma panoları ekler. Bu sohbet odaları, bir web sayfasını ziyaret eden herkesin çevrimiçi olmaları durumunda veya o anda sayfayı ziyaret eden başkaları ile sayfa sahibiyle sohbet etmelerine olanak tanır.

İnternet sohbet odalarının hala birçok muhteşem yılı var, ancak kesinlikle web tarama teknolojisi ve alışkanlıkları ile gelişecekler, İnternet kullanıcıları sürekli olarak sohbet odalarını aradıklarından popüler kalacaklar. katılmak için kalite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder